Bejelentés


Villanyszerelő Budapest Olcsó Villanyszerelő Budapesten


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Villanyszerelő blog az ügyfelek hívásairól

 

 

Igen, igen. Ide, ezen sorok alá minden esetben dátummal - hogy lásd a legfrissebbet, leírom a bugyuta, lekezelő, lenéző, bunkó, esetleg kedves, tanulságos hívásokat. Sokan csicskának néznek minket - szakembereket, végtelenségig lekezelnek, cselédnek tartanak - gondolnak minket, és a minimumra szeretnének mindent lealkudni a felének a felére. Sajnos nem értik meg, hogy csak a kóklerek vállalnak "visszautasíthatatlan" árajánlattal munkát. Utána pedig mehetek a kóklerek elcseszett barmolását rendbe rakni! Jó olvasást, jó szórakozást!

 

 

2023.07.07 Szerda.

Kétségbe esetten hívott egy idős bácsi. A Démász által ajánlott szerelő felvette az egész lakás megcsinálására a pénzt – ELŐRE – majd kb félig csinálta meg a munkát, és lelépett. Telefonja nem kapcsolható, nem lehet elérni.

Kérdem tőle: Szerződést kötöttek? NEM! Papír van a pénz átadásról? NEM! Számlát kapott? NEM!
Akkor nem tudok segíteni! Kérem menjen be a DÉMÁSZ-hoz, jelentse fel, és a rendőrségen is. Évekig el fog tartani. Én nem nyúlok bele a rendszerbe, mert akkor járhatok a rendőrségre és a bíróságra is tanúskodni, hogy mennyi volt megcsinálva és mennyi nem, hogy mi volt jó és rossz, stb-stb.stb… Ha meg elkezdek belenyúlni, akkor majd megy a vita, hogy nem volt rendőrségi szakértői szemlézés, miért csináltam meg…
Szóval tanulság: REGISZTRÁLT villanyszerelő, aki villanyórát is piszkálhat, egy egész lakásos munkánál ezeket a papírokat kell hogy megcsinálja:
- Villamos kiépítési terv, műszaki rajz
- Munkaszerzőség, benne a fizetés ütemezése számla ellenében
- Garancia az elvégzett munkára
Ha nem így jártok el, akkor ne csodálkozzatok, ha eltűnnek a kókler vállalkozók a pénzetekkel együtt!

Rendőrségen már alig dolgoznak nyomozók, mindenféle munka nélkül zárják le a nyomozásokat, mert nincs idejük megcsinálni… Ezt pedig ki is használja jó sok kókler vállalkozó!

 

2023.03.26 Kedd.
Egy nagyon aranyos, idős néni hívott fel. Első kérdése az volt, hogy "kis munkát" is vállalok-e? Igenlő válaszom után kiderült, hogy mindössze egy LED-es fénycsövet kell bekötni, és felrögzíteni a  konyhaszekrény alsó részére. Miután tisztáztuk a szerény munkadíjamat, és időpontot is sikerült egyeztetnünk (sajnos napi 12-14 órát dolgozik nyugdíjasként egy albán pékségben eladóként, hogy életben maradjon), örömmel tette le a telefont, de elmondta: több mint 20 villanyszerelővel beszélt, és volt aki határozott nemet mondott a kis munkára, volt aki össze vissza linkelt, csak hogy keressen mást helyette... hogy miért írtam ezt le? Mert én pont az ilyen kis munkákra specializáltam magam a főállásom mellé. Hívjon, és én segítek Önnek!

 

 

2023.02.28 Kedd.
Bp. Teréz krt-ról hívott egy idős hölgy vonalas telefonról (sicc). (dialektus, hangszín alapján roma lehetett, amivel nincs bajom, hiszen minden 5. ügyfelem roma származású) Épp dolgoztam, kértem, hogy 5 perc múlva visszahívhassam. Visszahívás érdekesen zajlott. Kérdem, mi a baj?: Hát a csillárban kiégnek az izzók állandóan, és szerinte(sicc) újra kell "vezetékelni". Milyen sűrűn égnek ki az izzók? - Nem tudom, most kiégett egy, és a múltkor is kiégett egy! Milyen márkájúak az izzók? Nem lehet hogy valami ócska rossz minőséget vett? KIABÁLÁS A LAKÁSBÓL egy úrtól a hölgy felé: A k@rva anyját kérdezget téged? Húzzon ide a picsába és csinálja meg az a g@ci, jöjjön azonnal, vagy felrúgom!!!
Bepöccentem: Kérem, mondja meg az úrnak, hogy parasztokhoz nem megyek ki! ...és kinyomtam a telefont, letiltottam a számát. 1 perc múlva csöng a mobilom, és a kiabáló úr elkezd velem ordítani. Telefon kinyom, szám letilt.
Tanulság: Én szolgáltatok. Úgy csinálom a munkámat, mintha magamnak csinálnám. Ha valaki tiszteletlen velem, akkor keressen mást. Én megyek azonnal, vagy ha nem sürgős, akkor 2-3 napon belül, mások 2-3 hónapon múlva. Lehet választani. Viselkedjünk már, nem vagyunk csicskája senkinek sem! Ön dönt! Megtalált, vagy keresgél tovább????

 

 

2023.02.21 Kedd.
Reggel álmosan kezdtem a napot a főállású munkahelyemen, amikor csöngött a privát /villanyszerelős/ telefonom. Udvariasan bemutatkozott egy kellemes "női" hang, elmondta, hogy szikrázik a mosógépnél a konnektor, meg füstöl is, mit csináljon, mert bérli a lakást, és a főbérlőt nem éri el??? Javasoltam annak a körnek az azonnali biztosíték lekapcsolását, és megbeszéltük, hogy 16.30-ra nála vagyok - munka után egyből oda rohanva. Kocsi csomitartójában benne volt a roham-szerszámkészlet, így nem gond. 1 óra múlva újra hívott, hogy izé, hát , szóval, lehet-e őszinte? Nosza, kíváncsian vártam, mi fog történni. Félve mondta el, hogy ő egy átoperált transzvesztita előadóművész, és nem szeretne rasszista, vagy homofób szituációba kerülni. Mondom neki, hogy ott a weboldalamon, hogy LMBTQ barát vagyok, no para... Hatalmas sóhaj, és várlak, pusza felkiáltással elköszönt! Ott voltam nála, teljesen korrekt, udvarias, normális volt, a megbeszélt összeget kifizette a javítás után. Csak azért írtam le ezen sorokat, mert sok a hülye, aki alapból azonnal a politikai uszításoknak köszönhetően habot fúj, és vörös posztót lát, ha MÁS érdeklődésű emberrel találkozik, azoknak az élete rettentően szomorú lehet. Legyünk toleránsak, szeressük egymást!

 

 

2023.02.16 csütörtök.
A hívó bár bemutatkozott, de annyira elhadarta  a nevét, hogy nem értettem. Még levegőt sem tudtam venni, már hadarta is, hogy SZERINTE mi a baj, és ez meg az, és csak ezt meg azt kell csinálni. Valami új építésű házban a 9.kerben a klímát csak 1.5 centire lehetett a falba befúrni a tiplikkel, és a lámpához közel van és amikor ráfúj a lámpára, akkor lecsapja a lámpát, és szerinte ezt meg azt kell csinálnom, és mennyibe fog kerülni?
--- ??? ---
- Szép napot Önnek is, köszönök illedelmesen, szeretném, ha elölről kezdenénk, kérem részletesen mondja el, hogy mi a hiba, mit tapasztal!

És csak hadarja, hadarja ugyan azt megállás nélkül, full idegesen!
- Kérem, had kérdezzek úgy, hogy meg is értsem!

Faggatom, próbálom körül járni a dolgot, de nem tudok meg semmi konkrétumot, mert csak ismételgeti Önmagát.

- mondjam meg, mennyibe fog kerülni?
---???--- Azt sem tudom mi a baj, mit kell csinálni!
- Szóval, hogy megtudjam, hogy mi a baj, ki kell mennem, megnézni! 5500Ft+Áfa áron kiszállok, megnézem, és megbeszéljük mikor jövök, és mennyibe fog kerülni!  - Jó lesz így Önnek?
- És mit tartalmaz a kiszállási díjam?
- ??? --
- Beindítom az autót, fogyasztom vele az üzemanyagot, amortizálom az autómat km-ről km-re az Ön érdekében, és időmet töltöm oda és vissza úttal, valamint önnél is!
- Ezt ő nem fizeti ki, menjek ki ingyen, és amúgy is van már 2-3 árajánlata, és még megy több villanyszerelő is, és a legolcsóbb fogja megkapni a munkát!
- Rendben, akkor kérem keressem mást, én erre nem érek rá, nagyon sok a munkám!
- VÁLASZA: akkor takarodj a k@rva anyádba köcsög!
Telefont kinyomtam, és letiltottam a számát végleg!

 


 

2023.02.15 szerda.
A hívó bemutatkozott, ami igen ritka. Férfi, Békásmegyer, panel lakás. Feladat: Meglévő elektromos tűzhelyet lekötni, és a frissen vásároltat helyette bekötni. Ok, elvállalom, árban is megegyeztünk, hallani lehetett, hogy tetszik neki a kapott munkadíj költsége.
- mikor tudok menni, hány órán belül?
- ??? Ma szerda van, a héten tele vagyok munkával, leghamarabb hétfő 14 órakor tudok ott lenni, vagy kedden délután bármikor...
- Az neki sok! Mit képzelek, mire tartja magát, hogy ennyire soká megyek ki hozzá?
- ??? Mi van? Mire ez a lekezelő stílus? Kérdem én!
- Maga Szakember - ugorjon, örüljön, hogy van megbízása - mondja ő.
- Uram, kérem keressen más szakembert! Általában 2-3 hónapot kell várni egy villanyszerelőre, mert ilyen kis munkákra nem mennek ki. Én pedig köszönöm, de nem kívánok több megalázásban részt venni az Ön részéről, nem tudom elvállalni a munkát! Vagy keressen egy villanyszerelő ügyeletet, és minimum az én díjszabásom 8-10x áráért mennek ki 2-4 órán belül!
Letettem a telefont, és le is tiltottam a számát örökre! Miért kell ilyen tuskónak lenni velünk szakemberekkel, akik nélkül nem fog boldogulni soha de soha???

 

*******************************************************

 

Facebookon találtam és nem bírtam ott hagyni. Nagyon benne van minden a magyar ügyfelek gondolkodásáról. Hangsúlyozom, nem az én kommunikációm, de maximálisan igaz az összes leírt sor, és gondolat: Jó olvasást:


ÜGYFÉL – Mennyibe kerül a munka elvégzése?
VÁLLALKOZÓ - 2.800.000,- Ft
ÜGYFÉL – Ez túl drága ehhez a munkához!
VÁLLALKOZÓ – Ön szerint mennyibe kerüljön?
ÜGYFÉL – maximum 800.000,-Ft! Ez egy egyszerű munka!
VÁLLALKOZÓ – Ilyen kevésért nem tudom elvégezni a munkát.
ÜGYFÉL – Az Ön munkakörében dolgozók hatalmas profitra vágynak!
VÁLLALKOZÓ – Sajnálom, hogy így érez. Miért nem végzi el a munkát saját maga?
ÜGYFÉL – De, nem tudom, hogyan kell ezt csinálni.
VÁLLALKOZÓ – 900.000,- Ft -ért megtaníthatom mindenre, amit a munka elvégzéséhez tudnia kell. Ezután 800.000,-Ft-ot használhat fel a munkára, és még mindig 1.100.000,-Ft-ot takaríthat meg. Ezenkívül minden tudást és tapasztalatot megszerez amit következő alkalommal, kamatoztathat.
ÜGYFÉL – üzlet!
VÁLLALKOZÓ – Remek! A kezdéshez eszközöket kell vásárolnia. Szüksége lesz forgácsoló kalapácsra, szögpisztolyra, lézerre, fúróra, keverőgépre, PPE-re és még néhány dologra.
ÜGYFÉL – De nem rendelkezem ilyen eszközökkel, és nem tudom megvenni mindezt egyetlen munkára!
VÁLLALKOZÓ – Rendben. Bérbe adhatom a szerszámaimat további 300.000,- Ft-ért. Még mindig 800.000,- Ft-ot takarít meg.
ÜGYFÉL – Ez csökkenti a megtakarításaimat, de bérbe veszem a szerszámait.
VÁLLALKOZÓ – Tökéletes! Szombaton visszajövök és kezdhetjük.
ÜGYFÉL – Várj! szombaton nem tudok. Csak ma van időm.
VÁLLALKOZÓ – Elnézést, csak szombatonként tanítok másokat. Elsőbbséget kell adnom az időmnek, és az eszközeimnek más munkáimban kell lenniük a héten.
ÜGYFÉL – Rendben. Szombaton feláldozom a családom terveit.
VÁLLALKOZÓ – Rendben, én is! Ó, elfelejtettem. Ha saját maga végzi el a munkát, meg kell vásárolnia az anyagokat. Manapság nagy a kereslet, ezért a legjobb megoldás az, ha vesz egy teherautót, és reggel 6 órakor a vasboltban van, mielőtt a többi vállalkozó odaér.
ÜGYFÉL – REGGEL HATKOR? Szombaton? Ez túl korai nekem. még teherautóm sincs!
VÁLLALKOZÓ – Azt hiszem, bérelnie kell egyet. Egyébként lesznek segítői az alapanyagok felrakodásában?
ÜGYFÉL – Tudod mit? Gondolkoztam. Valószínűleg jobb, ha Te elvégzed a munkát. Jobb, ha azért fizetek, hogy jól végezd a munkát, és ne kelljen átmennem ennyi gondon.
VÁLLALKOZÓ – Jó gondolkodás.
Ez az igazság. Az emberek nem csak egy munkaidőért fizetnek, hanem a tudásért, tapasztalatért, eszközökért, időért, családi áldozatokért és egyéb dolgokért, amelyeket az asztalra leteszel. Ne hagyd, hogy bárki megszabja az értékedet és megalázzon!"Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!