Bejelentés


Villanyszerelő Budapest Olcsó Villanyszerelő Budapesten


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Villanyszerelés szabályai

 

***********************

Hangok a konnektorból
Ha bármilyen sercegő, zizegő zajt keltenek a konnektorok vagy a kapcsolók, a legjobb, ha már azonnal hívjuk a villanyszerelőt. Én véleményem szerint az otthoni meghibásodásokkal foglalkozó egyéni vállalkozóként nyugodtan kijelenthetem, hogy egyetlen lámpatestnek – beleértve a LED-es lámpákat és fényerő-szabályozókat – sem szabadna még enyhe zümmögő zajt sem hallatnia. Hozzáteszem, hogy ugyan nem minden hang jelent vészhelyzetet, de az elektromosságot nem tanácsos félvállról vennünk, mert ezekkel a hangokkal kezdődik a lakástűz!

NÉHÁNY ELEKTROMOS PROBLÉMA EGYÉBKÉNT EGYSZERŰEN MEGOLDHATÓ, EZÉRT IS ÉRDEMES MÁR AZ ELSŐ JELNÉL SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET HÍVNI.

***********************************-

A villanyszerelés szabályai teljesen általánosak, ezen felül pedig minden szakember előtt ismertek, hiszen a villanyszerelés kifejezetten szakmunka, amit nem szabad, de nagyon sokszor nem is lehet bárkinek(!) elvégezni. Nyilván meg lehet próbálni, de amennyiben a legalapvetőbb ismeretekkel sem rendelkezünk a témában, akkor könnyedén baleset, vagy halál lehet a vége, amivel akár egész családunkat veszélybe sodorhatjuk, példának okáért egy zárlatból keletkező lakástűzzel.A villanyszerelés szabályai az alapoktól


Amennyiben a villanyszerelés szabályait akarjuk megfogalmazni, fontos a legalapvetőbb dolgoktól kezdeni azt. Az első és legfontosabb, hogy csak és kizárólag akkor nyúljunk hozzá valamihez, ha biztosak vagyunk a dolgunkban. Ha ugyanis még soha nem szereltünk konnektort, ne most álljunk neki, lévén bizonyára azt sem tudjuk majd, hogy hol, illetve melyik vezetéket biztonságos megfogni. Ha nem vagyunk biztosak magunkban, fontos szabály, hogy mindig hívjunk szakembert (Olcsó villanyszerelő Budapest elérhetősége: +3670 2 38 28 18 Mentse el ezt a számot, hogy meglegyen, ha baj van!), aki teljes biztonsággal végzi majd el a feladatot, és ezen túlmenően felismerheti és elháríthatja az olyan problémákat, amelyek nekünk fel sem tűntek volna, de javaslatot tehet a teljes villamossági rendszer felújítására is, ami főként régi panellakások esetében max 20 évente fontos lehet.Amennyiben mégis inkább mi állnánk neki a munkának, vegyük figyelembe a villanyszerelés szabályai közül a csupa nagybetűvel írott, mondhatni legfontosabb paragrafust, amelynek értelmében soha ne nyúljunk hozzá olyan elektromos tárgyhoz vagy berendezéshez, amely áram alatt van. Akár konnektort szerelünk, akár csillárt, vagy csak egy kis berendezési tárgyba akarunk bepillantani, azt előtte minden esetben áramtalanítsuk, máskülönben akár halálos áramütés is érhet minket. Ha az áramot már le is kapcsoltuk, egy fázisceruzával mindig vizsgáljuk meg az adott berendezési tárgyat vagy konnektort, hogy nem maradt-e benne valamilyen módon mégis törpeáram, hiszen zárlat esetén kialakulhat a kóboráram jelensége, ami szintén veszélyes lehet.Általános szabályok haladóknak


Természetesen azt általában mindenki tudja – sokan mégis elfelejtik, vagy tudomást sem vesznek róla –, hogy az elektromos rendszerhez csak és kizárólag akkor és úgy nyúlhatunk hozzá, ha előtte áramtalanítottuk, ellenben a villanyszerelés szabályai ennél sokkal összetettebb, hasznosabb tanácsokkal is képesek szolgálni.

Ilyen például, hogy mielőtt hozzányúlnánk például egy konnektorhoz vagy egy csillárhoz, tisztában legyünk a bekötési sorrenddel, valamint azzal is, hogy melyik kábel, illetve melyik szín pontosan mit is jelent. Amit soha nem szabad megérinteni, még kihúzott állapotban is csak a szigetelésnél, az a fekete vagy barna vezeték, ami a fázist jelöli, tehát abban van az áram. Ezen felül általánosságban kétféle színnel találkozhatunk még, az egyik a nulla, amit kék színnel szokás jelölni, míg a zöld-csíkos vezeték a szabvány szerint a földelésre utal. Ezek nem csak a bekötés miatt fontosak, hanem azért is, mert csak így érezhetjük magunkat makulátlan biztonságban.Amit fontos betartani még a villanyszerelés szabályai kapcsán, hogy bármit is szerelünk, a plombát soha nem szabad nekünk eltávolítani vagy manipulálni, az ugyanis rendkívül súlyos büntetést vonhat maga mögött még olyan esetekben is, ha az a saját villanyóraszekrényünkben történt. Utóbbiban egyébiránt soha, semmilyen körülmények között sem szabad semmiféle munkát végezni, hiszen az áram ide egyenesen a póznáról érkezik, vagyis nincs érintésvédelem, ami megvédene minket egy áramütéstől.

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!